Huhtikuu 2018

Osa 2: Turnaushulinaa ja seuran kehittämistä

 

Moi taas! Huhtikuu hujahti vauhdilla pääosin ESE-turnauksen järjestelyissä ja tulevan kauden uudistuksia pohtiessa. Suurin huolenaihe turnausta organisoidessa oli se, ettei saataisi tarpeeksi joukkueita mukaan – ja vielä viimeisten ilmoittautumisviikkojen aikana tilanne näytti jopa huolestuttavalta. Viime hetken puhelinsoitot, tekstiviestit, sähköpostit ja pidennetty ilmoittautumisaika kuitenkin tuottivat tulosta. Saimme turnaukseen mukaan huimat 62 joukkuetta, joka sivuaa parin vuoden takaista ennätystä. Olipahan mahtava tunne!

 

Osallistujamäärän saavutuksesta ei liiemmin kuitenkaan ehtinyt nauttia, sillä otteluohjelmien laatiminen vei niin paljon aikaa ja energiaa, että ajoittain tehtävä tuntui jopa mahdottomalle. Viime hetken muutokset ja lisäykset pistivät aina pakettia uusiksi, mutta siitäkin selvittiin. Turnausvalmisteluihin jännitystä toi myös täysin uusi ympäristö Saimaa Stadiumilla, jossa puitteet piti laittaa turnauksellemme sopiviksi. Pienen, mutta aktiivisen järjestäjäporukkamme voimin saimme kuitenkin paketin kasaan ja turnauksen sujumaan isoimmitta ongelmitta. Turnaus keräsi myös paljon positiivista palautetta osallistujilta. Kaikki se kova työ kannatti, ja ensi vuonna tapahtumastahan tehdään tätäkin isompi ja parempi ;-)

 

Huhtikuu on ollut myös seurankehittämisen aktiivista aikaa yhteisten tapaamisten ja toimenpidesuunnitelmien muodossa. On ollut ilo päästä mukaan seuraamaan ja osallistumaan kehittämisprosessin eri vaiheisiin. Ne ovat opettaneet sen, että seurastamme todella löytyy potentiaalia toiminnan kehittämiseksi laaja-alaisesti! On ollut myös hienoa huomata, miten seuran ilmapiiri on kauden aikana pikkuhiljaa muuttunut entistä avoimemmaksi. Yhtä suurta perhettähän tässä ollaan, ja yhteenkuuluvuuden tunne tekee meistä aina vain vahvemman.

 

Jäsenmäärämme kasvaa jatkuvasti, ja uusia ikäluokkia saadaan muodostettua tulevalle kaudelle. Valmentajapuolella tilanne tuntuu kuitenkin menevän päinvastoin, pääosin  henkilökohtaisten elämäntilanteiden aiheuttamista syistä. Jokaisen seuramme valmentajan menetys kirpaisee, eikä kasvavalla seuralla olisi varaa yhteenkään menetykseen – päinvastoin. Joten, toimikaamme näin:

 

Jokainen, joka…

tuntee pienen palon sydämessään lajia ja sen opettamista kohtaan

on kiinnostunut lasten ja nuorten kasvattamistyöstä salibandy-ympäristössä

kokee omaavansa myös jotain muutakin annettavaa kasvaville urheilijoille, kuin salibandyn lajitaidot

tuntee jonkun, kuka täyttää edellä mainitut kriteerit….

 

Ottakaa yhteyttä! elisa.vilhunen@hatsina.net / 0442422986