Haluaisitko valmentajaksi

HALUAISITKO SINÄ VALMENTAJAKSI?

TERVETULOA HATSINAAN!
 
Valmennusoppaat ovat täynnä hienoja ohjeita valmentajille, mutta harvoin saa lukea valmentamisen arkipäivästä. Yksi asia on varma. Valmentaminen ei ole tylsää. Kahta samanlaista päivää ei ole. On tuulta ja tuiskua, vettä ja räntää. On huonoja pelejä sekä todella surkeita matseja. Välillä vanhemmat ovat tyytymättömiä toimintaasi, toisinaan heidän mittansa on täysi.

Yleensä aurinko kuitenkin paistaa kirkkaana. Lapset ovat 97,5 % ajasta innostuneita ja hauskoja. Jos olet avoin, opit pelaajiltasi aina enemmän kuin pystyt heille opettamaan. Jo pelkästään lasten ja  nuorten vilpittömän innostuneisuuden seuraaminen on palkitsevaa. Junnuvalmennuksessa arki on kaikista vastoinkäymisistä huolimatta upeaa.
 
Vaikka voittaminen ei junnu-urheilussa olekaan tärkeintä, Hatsinassa saa siitäkin nauttia. Vaikkapa uuden tulokkaan ratkaisumaalia edeltävä tuplapuikotus keskialueella mestaruusfinaalin loppuhetkillä saa veteraanikoutsillakin palan kurkkuun. Pelaajien reilu lohdutus epäonnistuneelle pelikaverille tappion hetkellä muistuttaa, että urheilussa voi oikeasti oppia hyviä asioita.

Lopuksi, salibandy on aidosti yhteisöllistä toimintaa. Jokainen joukkueenjohtaja, huoltaja ja valmentaja on tärkeä ja tervetullut. Yhteisen tavoitteen eteen uurastaminen palkitsee. Esimerkiksi onnistunut turnaus vaatii valtavan määrän näkymätöntä työtä. 
 
Hatsinassa valmennetaan tiimissä. Valmentajat muodostavat porukan, jonka tärkein ”liima” on huumori. Raskainkin päivä kääntyy voitoksi, kun valmentajakollega löytää ikävään asiaan koomisen näkökulman. Myös pelaajilta saa kuulla loputtoman määrän hauskoja juttuja. Joskus valmentaminen vanhentaa, mutta useammin junnujen kanssa toimiminen pitää nuorena.

Jos kiinnostuit, ole yhteydessä johtokunnnan jäseniin tai syyskuun alun jälkeen suoraan junioriopäällikkö Elisa Vilhuseen.