Turnauksen säännöt

SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Salibandyliiton (SSBL) kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin/poikkeuksin:

1) Kaikilla joukkueilla vähintään 3 ottelua.

2) Peliaika on kaikissa juniorisarjoissa 2 x 15min

3) Peliaika pysäytetään ainoastaan rangaistuslaukauksen aikana ja erotuomarin näytöstä, ottelun viimeinen (1) minuutti on tehokasta peliaikaa.

4) Jäähyn mittaaminen aloitetaan sen jälkeen kun peli alkaa jäähyn jälkeen uudelleen.

5) Ottelut eivät pääty 12 maalin eroon, vaan ne pelataan loppuun asti.

6) Joukkueen pelaajamäärää per ottelu ei ole rajoitettu.

7) Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville (Playoff) suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu kolmella vetäjällä SSBL sääntöjen mukaisesti.

Poikkeukset: Finaaleissa pelataan ensin 5 minuutin jatkoaika (äkkikuolema) ja tarvittaessa rangaistuslaukaukset kolmella vetäjällä SSBL sääntöjen mukaisesti

8) Kummastakin joukkueesta 3 kenttäpelaajaa suorittaa kukin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tämän jälkeen tilanne on edelleen tasan, samat 3 pelaajaa suorittaa yhden rangaistuslaukauksen kerrallaan, kunnes ratkaiseva tulos on saavutettu.

9) Finaaleissa on käytössä 30 sekunnin aikalisä per joukkue.

10) Pelaaja saa edustaa vain yhtä (1) joukkuetta samassa sarjassa.

11) Pelaajalla ei tarvitse olla turnauksessa edustusoikeutta siinä seurassa, jossa hän pelaa.

12) Joukkueessa saa pelata kaksi (2) Y-pelaajaa (enintään vuoden vanhempi pelaaja kuin sarjan ikäluokka) jokaista ottelua kohden. Joukkueessa saa olla useampiki Y-pelaaja listoilla.

13) Joukkue on velvollinen ennen ensimmäisen ottelun alkua toimittamaan luettelon kaikista joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä turnauksen järjestäjille. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat ja toimihenkilöt nimettynä, eikä sitä saa muuttaa turnauksen aikana ilman järjestäjätahon suostumusta.

14) Kaikilla joukkueen pelaajilla ja toimihenkilöillä tulee olla turnauspassit.

15) Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin ja tarvittaessa sulkea sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

F-juniorit

F-junioreissa noudatetaan turnaussääntöjä seuraavin poikkeuksin:

 • Kentällä on samanaikaisesti maalivahti ja 5 kenttäpelaajaa.
 • Joukkueessa saa pelata neljä (4) Y-pelaajaa (enintään vuoden vanhempi pelaaja kuin sarjan ikäluokka), kentällä 2 kerrallaan
 • Lentävät vaihdot (ei vihellettyjä vaihtoja 1,5 min välein)
 • Joukkue voi halutessaan vaihtaa maalivahtia ja maalivahti voi pelata myös kenttäpelaajana.
 • Kaikille joukkueille tulee turnauksessa vähintään kolme ottelua.

Järjestys sarjassa

Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste. Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa paremmuus seuraavasti:

 1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
 3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
 4. koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
 5. koko sarjassa tehdyt maalit
 6. arpa

Vastalauseet

Mikäli näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä turnauksiin nähden ilmenee, voidaan niistä tehdä vastalause. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomarille välittömästi ottelun päätyttyä. Vastalause on toimitettava kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä turnauksen järjestäjätaholle. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 €:n suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Luovutukset

Mikäli joukkueesta ei ole vähintään viisi (5) kenttäpelaajaa ja maalivahti kentällä ottelun alkamisajan jälkeen ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta. Turnauksen jury voi harkintansa mukaan tehdä poikkeavan päätöksen perustellusta syystä.

Vakuutukset

Joukkueiden kaikki pelaajat ja toimihenkilöt, joilla ei ole pelaajalisenssiä tai muuta voimassa olevaa vakuutusta huolehtivat itse vakuutuksistaan tapaturman tai muiden vahinkojen varalta. Tapaturman tai vahingon yms. sattuessa, turnaukseen pelaajina tai toimihenkilöinä osallistuvat ovat itse täysimääräisesti korvausvastuussa vahingosta. Urheiluseura Hatsina Ry ei vastaa pelaajien tai toimihenkilöiden aiheuttamista vahingoista, tapaturmista tai niistä aiheutuvista kuluista.